Automotive World News

Automotive repair

Pyydä korjaamoa vaihtamaan auton renkaat ennen talven saapumista

talvirenkaat

Renkaiden vaihtaminen ennen talven tuloa ei ole vain sen varmistamista, että voit ajaa turvallisesti lumella ja jäällä, vaan siinä on myös se tärkeä puoli, että et aja laittomasti. Kun sinulla on talviolosuhteet, sinulla on oltava hyväksytyt talvirenkaat autossa. Hyväksytyllä tarkoitetaan sitä, että ne on hyväksytty talvirenkaiksi ja renkaan sivuseinässä on alppimerkintä, joka on kuva vuorenhuipusta lumihiutaleella. Renkaiden urasyvyyden on myös oltava yli hyväksytyn vähimmäistason, mutta on suositeltavaa vaihtaa jo 4 millimetrin päästä. Tärkeää on, että talvirenkailla on syvät urat, joiden on kestettävä lunta. Korjaamo tarkistaa tämän renkaanvaihdon yhteydessä, joten kun vaihdatat renkaat, sinun ei tarvitse huolehtia tästä.

Jos renkaat ovat alle 4 mm, vaihda kaikki neljä rengasta kerralla. Varmistaaksesi, että kaikissa neljässä renkaassa on sama kulutuspinnan syvyys, sinun on vaihdettava renkaita tasoittamaan etu- ja takarenkaiden väliset erot. Jos vaihdat vain 2 rengasta, on olemassa vaara, että auto puoltaa toiselle sivulle. Tämä tekee autosta vaikeampaa ohjata. Renkaiden on myös oltava hyvässä kunnossa ilman näkyviä vaurioita. Renkaat käydään läpi korjaamossa ennen niiden asentamista.

Kierrättääksesi renkaita, sinun on varmistettava, että siirrät renkaita sen sijainnin mukaan, johon ne asennettiin viime kaudella. Jos rengas oli vasemmassa takaosassa viime talvena, aseta se eturenkaaseen. Tämä tasoittaa kulutuserot vuodenajan välillä. Varmista myös, että tarkistat rengaspaineet ennen ajamista ja mieluiten, että renkaat ovat tasapainossa niin, että ne pyörivät ilman sivuttaisvoimia.

Kun viet autosi rengashuoltoon rengasliikkeesseen ja annat heidän vaihtaa renkaasi tiedät, että ammattilaiset käsittelevät renkaitasi. He tarkistavat renkaasi, puhdistavat ne ja voivat jopa varastoida renkaat rengashotellissa. He voivat myös varmistaa, että kaikki renkaat ovat tasapainossa ennen asentamista ja että rengaspaine on oikea ennen ajamista. He ilmoittavat myös, jos renkaissasi on jotain vikaa, ja he tietävät, että renkaita on kierrätettävä, joten he merkitsevät poistamansa renkaat ja asentavat uudet viime kauden merkin mukaan.

Oikeiden laitteiden käytön etuna on, että tiedät, että renkaat on kunnolla kiristetty eivätkä ne putoa. Ammattilaisten varusteet eivät vahingoita pultteja ja he voivat vaihtaa rengasventtiilit varmistaakseen, että venttiileissäsi ei ole vuotoja, jotta voit pitää oikean rengaspaineen yllä. Hyvät talvikaudelle sopivat renkaat ovat avain turvalliseen ajoon. Talvella voit valita nastarenkaiden tai jokakelin renkaiden välillä, joista nastarenkaat ovat parhaat jäällä, kun taas molemmat ovat suunnilleen samanlaiset lumella. Molemmat toimivat talviolosuhteissa, joten niiden valintaa ohjaavat suuresti henkilökohtaiset mieltymykset.

Lisätietoja renkaiden vaihdosta ennen talvea on osoitteessa https://vianor.fi/

Recommended Articles