Automotive World News

Automotive repair

Bilproblem som måste åtgärdas direkt

bromsservice

Bilar behöver kontinuerligt underhåll och det finns alltid något som kan göras för att förbättra dess prestanda och säkerhet. Visa problem är viktigare än andra och kan orsaka att bilen inte är säker att köra, medan andra problem kan försämra dess prestanda och göra det dyrare att köra på grund av högre bränsleförbrukning och slitage av vissa delar. Båda borde åtgärdas, men de som minskar bilens säkerhet bör göras omgående. Vanlig bilservice är inte tillräckligt för att upprätthålla en säker nivå på bilens säkerhet.

Rent instinktivt så vet vi att problem med bromsar är alvarliga problem som måste åtgärdas direkt. Se till att utföra bromsservice om du är osäker på skicket på dina bromsar, då de går igenom bilens bromsar och ser till att bromsskivor och bromsklossar rengörs och byts vid behov. Även bromsoljan kontrolleras så att du har bra tryck i bromssystemet.

Dina däck är också extremt viktiga för din säkerhet. Däck som ger längre bromssträcka är inte säkra att köra med, eller däck som är skadade och kan orsaka att däcket exploderar eller inte har grepp på det underlag du kör på. Utslitna däck kan också hamna i vattenplaning väldigt lätt, vilket kan orsaka olyckor. Se också till att du har rätt däck för säsongen, så att du har vinterdäck på bilen när du har vinterförhållanden. Mönsterdjupet ska vara minst 4 mm för att du ska kunna köra säkert. Om du har mindre än det så bör du byta dina däck. Detta är viktigare för vinterdäck, men gäller både sommar och vinterdäck. Kontrollera dina däck regelbundet så att de inte har skador på slitbanan eller dess sidoväggar.

Ett konditionstest rekommenderas alltid eftersom de går igenom bilens kritiska funktioner och ser till att bromsarna; stötdämpare och dina däck är i gott skick. De ser också till att bilens trafikduglighet är ok och att alla vätskor är påfyllda och att bilens lampor fungerar. Detta är ett bra sätt att snabbt kontrollera att små problem inte finns som kan växa utan att du vet om det. Att hitta problem tidigt kommer alltid att spara pengar på lång sikt, innan problemet växer till större och dyrare problem.

Även däckservice behövs några gånger per år, eftersom du måste byta däck mellan sommar- och vintersäsong och du måste se till att både dina sommar- och vinterdäck är i gott skick. När du behöver däckservice kör du bara till en däckstation och låt dem titta på däcken och ändra dem till vinterdäck. De kommer att se till att däckens mönsterdjup är minst 4 mm, att däcken är balanserade och att däcktrycket är korrekt innan du kör. De kommer också att kunna lagra däcken så att de förvaras under perfekta lagringsförhållanden så att gummit inte utsätts för accelererat åldrande. De lagrar dem också säkert och de väntar på dig när du behöver dem vid nästa tillfälle. Däckens lufttryck bör också kontrolleras, det är inte lika kritiskt, men kan leda till att däcken slits snabbare och att bilen drar mer bensin. Din bromssträcka kan dock påverkas negativt om du har fel tryck i dina däck.

För mer information om kritiskt underhåll på din bil, besök: https://vianor.se/

Recommended Articles