Automotive World News

Automotive repair

Mange sjåfører bruker farlige dekk under regnfulle høstforhold

mønsterdybde

Nokian Tyres har lansert en skanningstjeneste for biler som kan kontrollere slitebanen på dekkene og måle mønsterdybden. Tjenesten heter SnapSkan og er en kombinasjon av en fysisk og digital tjeneste. Du må fysisk kjøre over en skanner, der både registreringsnummeret og alle dekkene på kjøretøyet ditt blir skannet. Du vil da motta resultatet via e-post. Dette krever imidlertid at du har registrert deg for tjenesten online. Du kan gjøre dette innen syv dager etter bruk av SnapSkan. Skannerne deres ligger rundt om i landet på forskjellige steder som parkeringshus og også på Vianor verksteder.

Tjenesten er gratis og gir viktig informasjon om dekkens tilstand. Fordi det er farlig å kjøre med dekk som ikke har nok mønsterdybde, spesielt under regnvær. der vannplaning kan oppstå hvis dekket ikke kan skyve vannet bort fra veidekket. Det er en fleksibel måte å måle mønsterdybden på dekkene, som ellers kan være litt humpete og litt skitne, og det er vanskelig å få god oversikt over mønsterdybden over dekkprofilen. Hvis du har forskjeller der, kan det være fordi du har problemer med hjuloppheng eller støtdempere.

I en test utført av Nokian Tyres hvor nesten 200 000 biler ble skannet i løpet av en periode mellom juni og august, ble det funnet at 4{80c3c10e832e76ed35036141ae6d5ec953fdcd9fa9f8525436f6a66e4edddd76} hadde vinterdekk på bilen. Fordi vinterdekk ikke skal brukes om vinteren fordi egenskapene deres ikke er optimalisert for sommerforhold. Mønsteret deres er laget for snø og is, og gummiblandingen som brukes blir for myk ved varme temperaturer og slites dermed raskere enn de burde ved lavere temperaturer. Bensinforbruket øker også, noe som fører til økte kostnader kombinert med økt slitasje, noe som kan være dyrt, og det er ikke bra for miljøet.

Under denne testen ble det også funnet at 13{80c3c10e832e76ed35036141ae6d5ec953fdcd9fa9f8525436f6a66e4edddd76} av bilene hadde dekk med lav mønsterdybde, noe som gjør dem utrygge å kjøre med i løpet av høsten. Mønsterdybden er en viktig del av sommerdekkets grep på våte underlag. Ettersom vått grep er en av de viktigste sikkerhetskomponentene for kjøring med sommerdekk, er det veldig viktig at du sørger for å kjøpe dekk som har godt vått grep i henhold til EU-dekkmerket. Ettersom det våte grepet avtar med redusert mønsterdybde, må du måle mønsterdybden enten med SnapSkan eller med en mønsterdybdemåler eller en mynt.

Å kjøre med utslitte vinter- eller sommerdekk er alltid farlig, og spesielt om høsten når været pleier å være ustabilt. Det er viktig å ta vare på dekkene og bruke dem under de rette forholdene. Så sørg for å alltid bytte til sommerdekk når vinteren er over, og å bytte til vinterdekk før den første snøen kommer. Besøk verkstedet ditt for detaljert dekkservice for å sikre at dekkene dine er i god stand, uten skader og har riktig lufttrykk. Bytt ut eventuelle lekkasjer og skift ut skadede dekk. De bytter også dekk når du kjøper nye, og når du trenger å bytte mellom sommer- og vinterdekk, hvor de også kan oppbevare dekkene på dekkhotellet om vinteren, slik at du ikke trenger å oppbevare de hjemme.

For mer informasjon om viktigheten av å kontrollere dekkets mønsterdybde, besøk: https://vianor.no/

Recommended Articles